fbpx

Rețetă burger de pui

Cum se prepara burger de pui acasa

Dacă te întrebai ce să faci cu sosul pe care îl primești la fiecare cumpărătură, iată că venim cu soluția. Îți dezvăluim o rețetă simplă, pe care poți să o faci acasă ușor. Trebuie să ai puțina răbdare și să cooptezi un ajutor în această aventură. Îi cucerim și pe cei sceptici care cred că nu se poate găti un burger bun de casă cu produsele pe care le găsești la FermierBun, crescute natural.

Ingrediente necesare:

– Salată verde;

– Roșii tăiate felii cât mai subțiri;

– Ceapă, tăiată inele subțiri;

– Piept de la puiul plinuț al fermierului;

– Iaurt cremos;

– Usturoi;

– Sos de soia;

– Piper;

– Pesmet crocant (fulgi de pesmet japonez);

– Chifle burger;

– Sos burger.

Cum se prepară un burger de pui acasă?

Pasul 1. Pieptul de pui se taie în fâșii plate. Fâșiile de pui de pun la marinat în sos de soia cu usturoi, piper și o lingură de iaurt. Se poate odihni astfel timp de 10 minute la temperatura camerei sau se poate lăsa 1 oră în frigider, pentru ca puiul să capete aromele și să se frăgezească.

Pasul 2. Când este gata pentru a fi preparat, scoatem puiul din marinată și îl rostogolim în pesmet crocant. Acum poate fi prăjit pentru 8 minute, întorcându-l când capătă culoarea aurie, sau se poate coace în cuptor pentru 10 – 12 minute.

Pasul 3. Chiflele se încălzesc pe partea feliată în tigaie pentru a căpăta textura crocantă. Pe felia de la bază se montează o frunză de salată și deasupra o bucată de pui auriu. Urmează partea delicioasă în care adăugăm suficient sos și continuam cu feliile subțiri de roșii și ceapă și încă puțin sos dacă mai este nevoie. La final se adaugă ultima felie de chiflă. Desigur, puteți include și alte ingrediente (castraveți murați, ou ochi, etc), în funcție de preferințe.

Un burger delicios este gata pentru a fi savurat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enable Notifications    OK No thanks