fbpx

Beneficiile consumului de struguri proaspeți

A sosit toamna și la FermierBun, aducând cu ea, parfumul și savoarea strugurilor proaspeți culeși din viile fermierilor români.

Profită și tu de scurtul sezon al strugurilor roșii și albi, iar din cele ce urmează vei descoperi că nu te vei bucura doar de textura crocantă, plină de sucul delicios, aromat, ci și de multiple beneficii pentru sănătatea organismului tău.

Strugurii ajută sistemul imunitar. Un sistem imunitar puternic este cheia pentru a ne feri de infecții virale, stres oxidativ (radicali liberi) sau înmulțirea bacteriilor rele. Cine ne ajută să avem un sistem imunitar activ în mod natural? Vitamina C! Chiar dacă conținutul per 100 g nu este la fel de ridicat ca cel pe care ni-l furnizează o portocală, important este că printr-o alimentație diversificată putem ajunge la doza zilnică recomandată.

Îmbunătățesc aspectul pielii și al părului. Cine nu-și dorește o piele elastică, hidratată și cu funcția regenerării îmbunătățită? Doamnelor, luați aminte: strugurii și semințele lor vor face treaba cremelor faciale preferate prin simpla consumare, datorită conținutului de vitamina E. Împreună cu vitamina C, cele doua vitamine ajută la buna funcționare a circulație sângelui la nivelul scalpului și a pielii.

Susțin funcția creierului. Mâncând în fiecare zi struguri, capacitatea de memorare, atenția și starea de bine pot fi îmbunătățite. Acest fapt se datorează și antioxidantului resveratrol, care s-a dovedit a fi util în protecția contra bolii Alzheimer.

Acest fruct este o sursă importantă de resveratrol. Rețineți acest nume pentru că este un antioxidant extrem de benefic în organism. Poate fi luat doar din fructele care au o culoare intensă precum: struguri, mure, coacăze, afine, merișoare, roșii, vin roșu. Cu ajutorul acestui antioxidant, celule din corp sunt protejate de acțiunea radicalilor liberi și astfel procesul de îmbătrânire celulară este redus, funcția cardiovasculară este îmbunătățită, previne apariția cancerului, reglează nivelul de insulină.

Ajută la creșterea firelor de păr. Iată o metodă naturistă de îngrijire a podoabei capilare de la interior la exterior! Vă îngrijorați de căderea părului? Consumați cu încredere struguri pentru că prin acidul linoleic conținut, stimulează creșterea și întăresc foliculii părului.

Îți place să mănânci sâmburii strugurilor sau preferi să îi lași deoparte? Dacă îți place gustul lor ușor amar, înseamnă că tocmai ai primit de la natură un antioxidant numit OPC, care este de 50 de ori mai puternic decât vitamina C și de 20 de ori mai puternic decât vitamina E. Vei putea îmbunătăți circulația sângelui, celule creierului și modul în care se face absorbția grăsimilor din corp.

Ne furnizează vitamina K. Sistemul osos este susținut mulțumită vitaminei K și a mineralelor calciu, magneziu și potasiu.

Previn constipația. Pentru a avea un tranzit intestinal eficient, este necesar să mâncăm zilnic fibre și să ne hidratăm suficient. Strugurii conțin 81% apă și fibre, însă nu într-o cantitate considerabilă.

Strugurii conțin în mod natural melatonină. Hormonul somnului liniștit poate fi un aliat de nădejde dacă includem la masa de seară struguri proaspeți care oricum au puține calorii, alături de miez de nucă și brânzeturi, precum brânza maturată cu chimen de la FermierBun.

Preferi strugurii albi sau roșii? Combină-i așa cum îți place pentru a te bucura de un desert rapid slab caloric, un snack hidratant când poftești la ceva de ronțăit sau în salate pline de arome cu note de prospețime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enable Notifications    OK No thanks