fbpx

Rețetă grozavă de clătite în stil german cu mere

Această rețetă cu nume amuzant Dutch baby, este super grozavă, necesită puține ingrediente ce se vor transforma într-un răsfăț culinar divin și dacă vă spunem că este gata în 30 de minute, ne punem pe gătit?! 🤩🤗🍰

Rețeta a căpătat la mijlocul anilor 1900, o denumire hazlie. Servind desertul în restaurantul tatălui său Manca’s Cafe din Seattle, fiica proprietarului a pronunțat greșit denumirea, astfel că din clătite germane a căpătat denumirea de Dutch baby (traducere copil olandez – inițial, Deutsch – german).

Ingrediente necesare:

6 ouă mari proaspete de la FermierBun

1 cană de faină

1 linguriță de zahăr

1 cană de lapte

5 lingurițe de unt de casă de la FermierBun

Sare

Esență de vanilie

Toppping ingrediente:

1 măr

2 lingurițe de unt

Jumătate cană de zahăr brun

Pentru servire: praf de scorțișoară, zahăr vanilat.

Mod de preparare clătite rapide:

Cuptorul se încălzește la 200° C și se pregătește o tava dreptunghiulară sau o tigaie rotundă. Se va coace frumos în forma metalică, însă dacă aveți la îndemână un vas de yena, puteți de asemenea să îl folosiți.

Se pun 5 linguri de unt într-un vas non-aderent și se urmăresc atent pentru a nu se prăji.

Combină cele 6 ouă, cana de făină, laptele, esența de vanilie și sarea și mixează-le cu ajutorul blenderului de bucătărie. După ce s-a topit untul, pune in mijlocul vasului compoziția și introdu-o în cuptor.

Se coace timp de 20 de minute, după care se întoarce pe partea cealaltă pentru încă 5 minute, până când capătă culoarea aurie.

Cum se prepară topping-ului cu mere?

Cele 2 linguri de unt se pun în tigaie pe foc, alături de zahărul brun și de mărul tăiat feliuțe. Se gătește sote până la dizolvarea zaharului. În scurt timp va arata ca un sirop delicios cu mere aurii.

Adesea se consumă imediat după ce a fost scoasă din cuptor, punând topping-ul de fructe în mijloc și se presară deasupra pentru un plus de aromă, pudră de scorțișoară și zahăr farin.

Este o prăjitură pufoasă, rapidă, ce se poate face și cu alte fructe: banane, afine, căpșune, piersici, caise, pere etc. Sotează fructele înainte, după care adaugă aluatul și lasă-le să se gătească în cuptor. Deasupra se poate servi și cu miere de albine sau o cupă de înghețată.

Secretul este să mixați bine cu blender-ul aluatul pentru a încorpora cât mai mult aer.

Adunați laolaltă toate ingredientele necesare și îi veți putea surprinde pe cei dragi de dimineață, la micul dejun sau poate pe musafiri când doriți să îi impresionați, cu un desert arătos pentru care nu ați petrecut mult timp în bucătărie. Veți primi numai cuvinte de laudă, garantat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enable Notifications    OK No thanks